SHARE

Mund të ketë periudha gjatë të cilave ne mund të jemi të pafuqishëm për ta parandaluar padrejtësinë, por nuk kurrë nuk duhet të ekzistojnë periudha gjatë të cilave ne dështojmë të protestojmë për ato padrejtësi.

Elie Wiesel (1918 – 2016) – ishte shkrimtar hebre Rumuno – Amerikan, profesor, aktivist politik dhe i mbijetuar i holokaustit. Vepra e tij “Night” është vepra e bazuar në përjetimet e tij si i burgosur i kampit të përqendrimit në Auschwitz dhe në Buchenwald. Në vitin 1986 ai u nderua me çmimin Nobel për Paqe, rast në të cilin Komiteti Norvegjez i Nobelit e qujti atë “Lajmëtar i njerëzimit”.