SHARE

Eksperienca është thjeshtë emri të cilin njeriu i’a jep gabimeve të tij.

Oscar Wilde – Dramaturgu, Novelisti dhe Eseisti Irlandez, i cili pas shumë shkrimeve të ndryshme në vitet e 80′, u bë njëri ndër dramaturgët më të famshëm në Londër, në fillim të viteve 90′. U lind më 16 tetor, 1854, në Dublin , Irland dhe vdiq më 30 nëntor, 1900, në Paris. Ai mbahet mend për epigramet e tij, nevolën e tij “The Picture of Dorian Gray” dhe dramat e tij.