SHARE

Personat mbi të dyzetat, rrallë mund të binden përgjithmonë për ndonjë gjë. Në të tetëmbëdhjetat, bindjet tona janë kodra prej të cilave ne shikojmë; në të dyzet e pestat, ato janë kafaze brenda të cilave ne fshihemi.

F. Scott Fitzgerald (1896 – 1940) – ishte novelist dhe shkrimtar amerikan. Ai tani konsiderohet si njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenjë amerikanë të shekullit të xx-të. Fitzgerald konsiderohet pjesë e “Gjeneratës së humbur”, gjeneratë e cila erdhi gjatë Luftës së Parë Botërore.