SHARE

Ju mund t’i shihni yjet në qiell gjatë natës, por jo edhe kur Dielli ndriçon. A mundeni pra të pohoni se gjatë ditës nuk ka yje në qiell? Kështu, vetëm sepse ju nuk mund ta gjeni Zotin në ditët e juaja të injorancës, mos thuani se ai nuk ekziston.

Ramakrishna – (1836 – 1886) ishte një Yogi dhe mistik Indian i shekullit të XVIII-të. Ai ishte i dhënë pas ngazëllimit spiritual që nga mosha e re, duke u ndikuar nga tradita të ndryshme religjioze. Admirimi për të në elitat e Bengalit, dërgoi deri tek formacioni “Misioni Ramankrishta”, i cili arriti të ushtroj ndikim në të gjithë botën për shpërndarjen e Hinduizmit modern.