SHARE

Vetëm dashuria, e jo arsyeja, prodhon mendime të mira.

Thomas Mann (1875 – 1955) – ishte novelist gjerman, shkrimtar i tregimeve të shkurtëra, kritik shoqërorë, filantropist, eseist dhe laureat i çmimit Nobel për letërsi, në vitin 1929. Analizat dhe kritikat e tij për shpirtin gjerman dhe europian, u përdorën për ti modernizuar tregimet gjermane dhe ato biblike dhe gjithashtu idetë e Gëtes, Niçes dhe Shopenhauerit.