SHARE

Autoriteti është i dy llojshëm: Njëri lloj fitohet nga frika e ndëshkimit, ndërsa tjetri nga veprimet e dashurisë. Autoriteti i cili mbështetet mbi dashurinë është qindra herë më efektiv dhe më i qëndrueshëm se sa ai që buron nga frika e ndëshkimit.

Mahatma Gandhi (2 tetor 1869 – 30 janar 1948) – ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe, përmes mosbindjes së padhunshme shoqërore. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejt pavarësis dhe i inspiroi lëvizjet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën. Jo zyrtarisht ai quhet edhe babai i kombit.