SHARE

Dhe nëse Zoti do të ekzistonte, unë mendoj se ai vështirë se mund ta ketë një ankth aq të kotë, sa të ofendohet me ata që e dyshojnë ekzistencën e tij.

Bertrand Russell (1872 – 1970) – ishte filozof, matematicien, shkrimtar dhe aktivist politik anglez dhe gjithashtu laureat për çmimin Nobel. Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e filozofis analitike. Në disa momente gjatë jetës së tij, ai e konsideroi veten liberal, socialist dhe pacifist. Ai ishte i lindur në njërën ndër familjet aristokrate më të njohura të Mbretërisë së Bashkuar.