SHARE

Dhe sa më shumë që pi, aq më shumë e ndjej atë. Prandaj edhe pi shumë. Unë tentoj të gjej simpati dhe ndjenja në pije… Unë pi në mënyrë që të mund të vuaj dyfish më shumë.

Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky (11 november, 1821 – 9 shkurt, 1881) ishte filozof rus, novelist, eseist, shkrimtar i tregimeve të shkurtëra dhe gazetar. Veprat e tij e paraqesin psikologjinë njerëzore në problemet politike, sociale dhe atmosferën shpirtërore në Rusinë e shekullit XIX-të. Veprat e tij kryesore janë: “Krim dhe ndëshkim (1866)”, “Idioti (1869”, “Djajtë (1872)”, “Vëllezërit Karamazov (1880)”.