SHARE

Ndoshta arsyeja se pse ne jemi të paaftë për të dashuruar është sepse ne kemi shumë nevojë të dashurohemi nga dikush tjetër. Ne e kërkojmë dashurinë nga partneri ynë, në vend që ta japim veten tek ai, duke mos kërkuar asgjë tjetër përveç pranisë së tij.

Milan Kundera – (1929) është shkrimtar Çek i cili iku në ekzil në Franc në vitin 1975, librat e të cilit ishin të ndaluara në Çeko-Sllovakin e para revolucionit të Kadifenjtë. Ai e sheh veten si një shkrimtar francez dhe insiston se veprat e tij duhet të studiohen si letërsi franceze.