SHARE

Unë ndjeja dhimbje duke qëndruar me të. Një dhimbje sikur një thik e akullt e ngulitur në gjoksin tim. Mirëpo, gjëja qesharake është se unë jam falënderues për këtë. Duket se ajo dhimbje e akullt dhe vet ekzistenca ime janë një. Dhimbja është një spirancë që më ankoron mua këtu.

Haruki Murakami – lindi më 12 janar, 1949 në Kyoto – Japoni. Ai është shkrimtar, librat e të cilit janë përkthyer në mbi 50 gjuhë dhe të shitura në miliona kopje. Steven Poole nga “The Guardian” e ka cilësuar Murakamin “si njëri ndër novelistët më të mëdhenjë botërorë ende gjallë.”