SHARE

Por gjithsesi martohuni; nëse do ta keni një grua të mirë, do të jeni i lumtur; nëse jo, atëherë do të bëheni filozof.

Sokrati – (470/469 – 399 para lindjes së krishtit) ishte filozof antik grek, i cili konsiderohet njëri ndër themeluesit e filozofisë perëndimore. Ai është figurë enigmatike sepse kryesisht njifet nga shkrimet e studentëve të tij Platonit dhe Ksenofanit, sepse asgjë e shkruar nga ai nuk është ruajtur. Dialogjet e Sokratit janë disa nga punimet e tij të vetme që kanë mbijetuar nga antikiteti.