SHARE

Nëse ne nuk do të kishim të meta, nuk do të ndjenim aq shumë kënaqësi kur ato i vërejmë edhe tek të tjerët.

François de La Rochefoucauld (15 shtator, 1613 – 17 mars, 1680) – i lindur në Paris në një familje mbretërore, në kohën kur oborri mbretëror lëkundej mes ndihmës dhe rrezikut të fisnikërisë, ai ishte konsideruar si një shembull i përmbushjes së njeriut fisnik të shekullit VII-të. Ai është i njohur për veprat “Maksima” dhe “Kujtime”.