SHARE

Nuk ekziston asnjë shkollë e barabartë me një shtëpi të mirë dhe asnjë mësues i barabartë me prindër të virtytshëm.

Mahatma Gandhi (2 tetor 1869 – 30 janar 1948) – ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe, përmes mosbindjes së padhunshme shoqërore. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejt pavarësis dhe i inspiroi lëvizjet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën. Jo zyrtarisht ai quhet edhe babai i kombit.