SHARE

“Dashuria është përkulje, është admirim dhe triumf. Ajo nuk është një fashë për plagë të papastërta. Por, ata nuk e dijn këtë. Ata që flasin për dashurinë zakonisht janë ata që kurrë nuk e kanë ndjerë atë.

Ata i pushton një llojë meraku i dobët i simpatisë, dhembshurisë, mospërfilljes dhe indiferencës dhe pastaj këtë e quajnë dashuri. Kur njëherë ta kuptoni se çka do të thotë të dashurosh, ashtu siç unë e di, ju do të jeni të paaftë për gjithçka më pak se ajo.”

Ayn Rand, “The Fountainhead”