SHARE

I gjithë dallimi mes konstruktimit dhe krijimit është saktësisht ky: të konstruktuarën mund ta duash vetëm pasi të konstruktohet, ndërsa atë që e krijon mund ta duash ende pa ekzistuar.

Charles Dickens (1812 – 1870) – ishte shkrimtar anglez dhe kritik shoqërorë. Ai i krijoi disa nga karakteret triller më të njohura në botë dhe është i njohur si njëri ndër novelistët më të mëdhenjë të epokës Viktoriane. Gjatë jetës së tij, veprat e tij gëzuan një popullaritet të paparë dhe nga shekulli XX – të, studiuesit dhe kritikët e konsideruan atë si gjeniu i letërsisë.