SHARE

Nëse dëshiron të jesh kërkues i palëkundur i së vërtetës, është e nevojshme që të paktën njëherë gjatë jetës tënde të dyshosh, sa më shpejt që është e mundur, në gjithçka.

René Descartes (1596 –1650) – ishte filozof francez, matematicien dhe shkenctar. I quajtur babai i filozofisë perëndimore moderne, shumica e filozofisë perëndimore pasardhëse është përgjigje ose reagime ndaj shkrimeve të tij, të cilat janë studiuar me kujdes deri sot. 20 vite nga jeta e vet ai i kaloi në Holand.