SHARE

Njerëzit nganjëherë flasin për mizorinë shtazarake të njeriut, mirëpo kjo është tmerrësisht e padrejtë dhe ofenduese ndaj kafshëve. Kurrë asnjë kafshë nuk mund të jeta aq mizore sa njeriu. Aq artistikisht. Aq artistikisht mizore.

Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky (11 november, 1821 – 9 shkurt, 1881) ishte filozof rus, novelist, eseist, shkrimtar i tregimeve të shkurtëra dhe gazetar. Veprat e tij e paraqesin psikologjinë njerëzore në problemet politike, sociale dhe atmosferën shpirtërore në Rusinë e shekullit XIX-të. Veprat e tij kryesore janë: “Krim dhe ndëshkim (1866)”, “Idioti (1869”, “Djajtë (1872)”, “Vëllezërit Karamazov (1880)”.