SHARE

Edukimi i mendjes pa edukimin e zemrës, nuk është edukim i plotë.

Aristoteli (384–322 BC, para lindjes së krishtit) – ishte filozof dhe shkenctar antik grek. Në moshën 17 vjeçare ai i’u bashkua akademis së Platonit në Athinë. Menjëherë pas vdekjes së Platonit, Aristoteli e la Athinën dhe me kërkesë të Filipit të Maqedonisë, ai u bë mentor i Aleksandrit të madh të Maqedonisë.