SHARE

Dikush mund të bëhet mjeshtër i asaj që e bënë, por kurrë i asaj që e ndjen.

Gustave Flaubert (12 dhjetor, 1821 – 8 maj, 1880) – ishte një novelist francez me ndikim, i cili ishte eksponenti udhëheqës i realizmit letrar në këtë vend. Ai në veçanti është i njohur për publikimin e novelës së parë “Madam Bovary” në vitin (1857), për korespodencat e tij dhe për përkushtimin e tij të përpikt ndaj stilit dhe estetikës.