SHARE

Nëse e trajtoni një individ ashtu siç ai është, ai do të mbetet ashtu siç ai është. Por nëse e trajtoni atë sikur ai të ishte ashtu siç duhet dhe mund të jetë, ai do të bëhet ashtu siç duhet dhe mund të jetë.

Johann Wolfgang von Goethe, – (1749 – 1832) ishte burrështetas dhe shkrimtar gjerman. Sot ekzistojnë më shumë se 10.000 letra dhe mbi 3.000 vizatime të tij dhe gjithashtu fragmente letrare dhe shkencore. Vepra e parë shkencore e tij (Metamorphosis of Plants), është publikuar në vitin 1788, pas kthimit të tij nga një turne në Itali.