SHARE

Budallenjtë e kanë një shprehi të të besuarit se çdo gjë që është e shkruar nga autorët e famshëm, është e mahnitshme. Sa më përket mua, unë lexoj vetëm për ta kënaqur veten dhe më pëlqejnë vetëm ato libra që i përshtaten shijes time.

François – Marie Arouet i njohur ndryshe si Voltaire, lindi në Paris më 21 nëtor, 1694. Ai ishte shkrimtar i madh francez, historian dhe filozof, i njohur për sulmet e tij kundër Kishës Katolike, dhe për përkrahjen e lirisë fetare, lirinë e shprehjes dhe ndarjen e kishës nga shteti. Vdiq në Francë, më 30 maj, 1778.