SHARE

Unë nuk jam sentimental – unë jam po aq romantik sa edhe ti. Ideja është, e dini, që personi sentimental mendon se gjërat do të zgjasin – personi romantik e ka një besim dëshpërues se ato nuk do të zgjasin.

F. Scott Fitzgerald (1896 – 1940) – ishte novelist dhe shkrimtar amerikan. Përderisa gjatë jetës së tij ai arriti suksese të limituara, tani ai konsiderohet si njëri ndër shkrimtarët më të mëdhenjë amerikanë të shekullit të XX – të. Fitzgerald konsiderohet pjesë e “Gjeneratës së humbur”, gjeneratë e cila erdhi gjatë Luftës së Parë Botërore. Ai gjithashtu shkroi edhe një numër të caktuar të tregimeve të shkurtëra.