SHARE

Historia është plotë me lufta fetare; por, ne duhet të jemi të kujdesur ta vëmë re se nuk ishte shumëllojshmëria e religjioneve ajo që i prodhoi këto luftëra, por ishte shpirti jo tolerant, i cili ngjalli iden tek dikush se ai mund të bëhet kryesori.

Montesquieu (1689 – 1755) – ishte avokat francez, njeri i letrave dhe filozof politik, i cili jetoi gjatë përiudhës së Iluminizmit. Ai është i njohur për ndërtimin e teoris për ndarjes e pushteteve, e cila është implementuar në shumë kushtetuta nëpër të gjithë botën.