SHARE

Vishuni keq dhe ata do ta mbajnë mend veshjen. Vishuni mirë dhe ata do ta mbajnë mend gruan.

Coco Channel (1883 – 1971) ishte stiliste franceze e modës dhe biznesmene. Ajo ishte themeluese e brandit të njohur botëror “Channel”. Si një dizajnuese e modës, Channel e zgjeroi ndikim e vet përtej kulturës së veshjes. Parfumi i saj personal, i njohur si Channel NO.5 ishte bërë produkt ikonë. Ajo është e vetmja stiliste e modës, të cilën revista “TIME” e kishte listuar në mesin e 100 njerëzve më me ndikim të shekullit XX.