SHARE

Të gjitha të vërtetat e mëdha fillojnë si blasfemi.

George Bernard Shaw (1856 – 1950) – ishte një dramaturg irlandezo-anglez, influenca e të cilit ishte e madhe në teatrin, kulturën dhe politikën angleze, mbas vitit 1880 e këtej. Ai shkruajti më shumë se 60 drama, mes tyre ishin edhe veprat kryesore si ”Man and Superman (1903)”, “Pygmalion (1913)”, “Saint Joan (1923)”. Në vitin 1925 ai ishte shpërblyer me çmimin Nobel për letërsi.