SHARE

Si zakonisht, pas çdo gruaje të mirë qëndron një idiot.

John Lennon (1940 – 1980) – ishte këngëtar Anglez dhe tekstshkrues, i cili gjithashtu ishte edhe bashkëthemelues i “ The Beatles”, grupit më të suksesshëm dhe më me ndikim në historin e muzikës. Pas ndarjes së grupit në vitin 1970, filloi një solo karrier, përmes së cilës krijoi albumet si “John Lennon/Plastic Ono Band” dhe “Imagine” dhe këngët “Give Peace a Chance” dhe “”Ëorking Class Hero”. Ai u rishfaq në vitin 1980 me albumin e tij të ri Double Fantasy. Ai u bra tre javë pas publikimit të këtij albumi.