SHARE

Dy fëmijë të të njejtit prind mizor e shikojnë njëri – tjerin dhe shohin pamjen e prindit mizor ose pamjen e tiranit të shkuar. Kështu është pak a shumë rasti mes Hebrenjëve dhe Arabëve: është konflikti mes dy fiktimave.

Amos Oz (1939) – është shkrimtar izraelit, gazetar dhe intelektual. Ai gjithashtu është profesor i letërsisë në universitetin Ben – Gurion, në Beersheba. Oz konsiderohet si shkrimtari më i madh izraelit ende gjallë.