SHARE

Është preokupimi për posedime, ajo që më shumë se çdo gjë tjetër, na pengon për të jetuar lirshëm dhe me bujari.

Bertrand Russell (1872 – 1970) – ishte filozof, matematicien, shkrimtar dhe aktivist politik anglez dhe gjithashtu laureat për çmimin Nobel. Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e filozofis analitike. Në disa momente gjatë jetës së tij, ai e konsideroi veten liberal, socialist dhe pacifist. Russell ishte i lindur në njërën ndër familjet aristokrate më të njohura të Mbretërisë së Bashkuar.