SHARE

Varfëria e një demokracie është më e mirë se gjithë pasuria në një aristokraci apo në një diktaturë, sepse liria është më e mirë se skllavëria.

Demokriti (460 – 370 para lindjes së krishtit) – ishte filozof antik grek parasokratik, i njohur sot, përveç tjerave, për formulimin e teorisë atomike të gjithësisë. Disa arsyetime të tij mbi atomet, kanë hasur në ngjashmëri me ato të disa shkenctarëve në shekullin e XIX –të dhe për këtë disa shkenctarë sot e konsiderojn Democritusin si shumë më shkenctar se sa filozofët e tjerë grekë. Democritus është injoruar masivisht në greqin antike dhe thuhet që s’ka qenë fare i pëlqyer nga Platoni, i cili më vonë kishte dashur ti djeg edhe librat e tij.