SHARE

Çdo gjë, madje edhe vetja e saj, ishin bërë tani të padurueshme për të. Ajo dëshironte që, të kishte krahë sikur një Zog dhe të mund të fluturonte ndokund, shumë larg, tek vendet e çiltërta dhe atje të rritej edhe njëherë.

Gustave Flaubert, “Madame Bovary” – është novela debutuese e shkrimtarit francez Gustave Flaubert, e publikuar për herë të parë në vitin 1856. Tregimi fokusohet tek Emma Bovary, gruaja e një doktori, e cila kishte pasur mardhënie jashtë martesore, në mënyrë që të ikte nga banalitetet dhe zbrazëtia e jetës provinciale.