SHARE

Ne kemi nevojë për lirinë, me qëllimin që ta parandalojmë keqpërdorimin e forcës nga ana e shtetit dhe ne kemi nevojë për shtetin, me qëllimin që ta parandalojmë keqpërdorimin e lirisë.

Karl R. Popper, “Mendime për historinë dhe politikën” – (28 korrik, 1902 – 17 shtator, 1994) ishte profesor dhe filozof anglezo – austriak. Ai në përgjithësi është i njohur si njëri ndër filozofët më të mëdhenjë të shkëncës të shekullit xx.