SHARE

“Nuk ekziston mjerimi e as lumturia në botë; ekziston vetëm krahasimi i njërës gjendje me tjetrën, asgjë më shumë. Ai që e ka përjetuar dhimbjen më të thellë është më i afti për ta provuar lumturinë më të madhe.

Ne duhet së paku njëherë ta ndiejmë se si është të vdesësh, Morrel, për të qenë në gjendje të vlerësojmë kënaqësinë e jetës.

Prandaj, jetoni dhe bëhuni të lumtur, të dashurit e mi të zemrës dhe kurrë mos harroni se, deri në ditën kur Zoti do të vendos ta zbulojë të ardhmen e njeriut, e gjithë mençuria njerëzore përbëhet nga dy fjalë: “Prit dhe shpreso”.

Alexandre Dumas