SHARE

Nëse e urreni një person, ju urreni tek ai diçka që është pjesë e juaja. Ajo që nuk është pjesë e vetes tonë nuk na shqetëson shumë.

Hermann Hesse (1877 – 1962) – ishte poet zvicëran i lindur në Gjermani, novelist dhe piktor. Veprat e tij e shqyrtojnë një kërkim individual për autoritetin, vet – njohjen dhe spiritualitetin. Në vitin 1946, ai mori çmimin Nobel për Paqe.