SHARE

Lumturia tek njerëzit inteligjent është gjëja më e rrallë që e shoh.

“The Garden of Eden”, Ernest Hemingway – (1899 – 1961) ishte novelist dhe gazetar amerikan. Ai ishte rritur në Ilinois. Pak vite pas mbarimit të shkollës së mesme ai u rekrutua si shofer ambulante në frontin Italian gjatë Luftës së Parë Botërore. Në vitin 1918, pas një plagosje serioze, ai u kthye në shtëpi. Shumicën e punës së tij ai e bëri mes viteve 1920 dhe 1950. Ai publikoi shtatë novela, një koleksion prej gjashtë tregimeve të shkurtëra dhe dy vepra. Në vitin 1954 ai e fitoi çmimin Nobel në letërsi.