SHARE

Përkundër sasisë shumë të madhe të librave, sa pak njerëz lexojnë! Dhe nëse dikush lexon frytshëm, ai do ta kuptojë se sa shumë gjëra të trasha, turma e egër, është e kënaqur që i gëlltit çdo ditë.

François-Marie Arouet i njohur ndryshe si Voltaire, lindi në Paris më 21 nëtor, 1694. Ai ishte shkrimtar i madh francez, historian dhe filozof, i njohur për sulmet e tij kundër Kishës Katolike, dhe për përkrahjen e lirisë fetare, lirinë e shprehjes dhe ndarjen e kishës nga shteti. Vdiq në Francë, më 30 maj, 1778.