SHARE

Qëllimi i shkrimtarit është ta ndalojë njerëzimin nga shkatërrimi i vetëvetes.

Albert Camus (1913 – 1960) – ishte filozof francez, autor dhe gazetar. Pikëpamjet e tij kontribuan në ngritjen e filozofisë së njohur të absurdit. Ai nuk e konsideronte veten si ekzistencialist edhe pse shumica e konsideronin të tillë. Në një intervist në vitin 1945 kishte thënë “Jo unë nuk jam ekzistencialist. Unë dhe Sartri befasohemi gjithmonë sa herë i shohim emrat tonë bashkë”. Në vitin 1957 ai fitoi çmimin Nobel në letërsi.