SHARE

Gratë kanë gjithmonë të drejtë, madje edhe në mes të pabesisë së tyre më të madhe, sepse ato gjithmonë janë të ndikuara nga disa ndjenja natyrore.

Honoré de Balzac (1799 – 1850) – ishte novelist dhe dramaturg francez. Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e realizmit në literaturën Europiane. Shkrimet e tij patën ndikim tek shumë shkrimtarë të mëdhenjë si: Emil Zola, Charles Dickens, Gustave Faulber si dhe tek filozofë të rëndësishëm si Friedrich Engels.