SHARE

Kur dëshpërohem gjithmonë e kujtojë se gjatë gjithë historisë, e vërteta dhe dashuria gjithmonë kanë fituar. Kanë ekzistuar tiranë dhe vrasës, të cilët ndonjëherë janë dukur të pa mposhtur, por në fund ata gjithmonë kanë rënë. Mendojeni gjithmonë këtë.

Mahatma Gandhi (2 tetor 1869 – 30 janar 1948) – ishte lideri i shquar i Lëvizjes Indiane për Pavarësi, në Indinë e sunduar nga Britania e madhe, përmes mosbindjes së padhunshme shoqërore. Gandhi e udhëhoqi Indinë drejtë pavarësis dhe inspiroi lëvijet për të drejtat civile dhe lirinë nëpër gjithë botën. Jo zyrtarisht ai quhet edhe babai i kombit.