SHARE

“Njerëzit sot kanë harruar se në të vërtetë ata janë thjeshtë një pjesë e natyrës. Deri tani, ata e kanë shkatërruar natyrën, në të cilën varet jeta jonë. Ata gjithmonë mendojnë se mund të bëjnë diçka më mirë.

Në veçanti shkencëtarët. Ata mund të jenë të mençur, por shumica prej tyre nuk e kuptojnë zemrën e natyrës. Ata vetëm shpikin gjëra, të cilat në fund i bëjnë njerëzit të palumtur. Ata janë aq krenarë me shpikjet e tyre.

Çka është më e keqja, edhe shumica e njerëzve janë gjithashtu krenarë për ato shpikje. Ata i admirojnë ato. Ata nuk e dijnë, por ata janë duke e humbur natyrën. Ata nuk e shohin që janë duke e mbytur atë.

Gjërat më të rëndësishme për qënjet njerëzore janë Ajri dhe Uji i pastërt.”

Akira Kurosawa