SHARE

Njeriu e shpiku Zotin. Habia dhe mrekullia nuk qëndron në atë që Zoti vërtetë është, e tërë mrekullia përqëndrohet në atë, se mendimi për domosdoshmërinë e qënies së Zotit i kërceu në kokë një kafshe kaq të egër, të ligë, si njeriu.

Dhe Zoti është aq i shenjtë për të, është aq drithërues, dhe aq gjithëpërfshirës, por njëherazi dhe po aq i urtë dhe i tillë, që pranimi i tij i bënë shumë nder njeriut si qenie e natyrës.

Fyodor Dostoevsky, “Vëllezërit Karamazov”