SHARE

Që të kuptosh një kohë ose një komb duhet të kuptosh filozofinë e tij, dhe që të kuptosh filozofinë e tij duhet të jesh në njëfarë mënyre filozof. Këtu ekziston një lidhje reciproke: rrethanat e jetës së njerëzve veprojnë fuqishëm në determinimin e filozofisë së tyre, por, nga ana tjetër filozofia ndikon fuqishëm në determinimin e rrethanave të atyre njerëzve.

– Bertrand Russell