SHARE

“Nuk ekziston shteg për tek lumturia. Lumturia është vet shtegu”.

“Ju nuk do të ndëshkoheni për zemërimin tuaj. Ju do të ndëshkoheni nga zemërimi juaj”.

“Më shumë duhet ti frikësoheni një miku të pasinqertë dhe djallëzor se sa një bishe të egër; bisha mund të u’a lëndroj trupin, por një mik djallëzor do të u’a lëndoj zemrën”.

“Dashuria e vërtetë lind nga mirëkuptimi”.

– Gautama Buddha