SHARE

“Mos ke frikë të jesh i çuditshëm në opinion, sepse secili mendim që tash është i pranuar, dikur ka qenë i çuditshëm”.

“Interpretimi i budallait për ato që thotë një i mençur nuk mund të jetë kurrë i sakt, sepse budallai atë që e deëgjon, në mënyrë të pavetëdijshme, e kthen në atë që mund ta marr vesh.”

“Frika është burimi kryesor i paragjykimit dhe njëri ndër burimet kryesore të mizorisë. Mposhtja e frikës është fillimi i mençurisë.”

– Bertrand Russell