SHARE

“Filozofët vetëm e kanë interpretuar botën, në mënyra të ndryshme. Ideja është të ndryshohet ajo.”

“Religjioni është pafuqia e mendjes njerëzore për tu marrë me dukuritë të cilat ajo nuk mund ti kuptojë.”

“Edukimi i të gjithë fëmijëve, në momentin që ata mund të largohen nga kujdesi i nënës, duhet të bëhet në institucionet shtetërore.”

“Religjioni është psherëtima e krijesave të shtypura, është zemra e një bote pa zemër dhe shpirti i një gjendje të pashpirt. Është opiumi i njerëzve.”

– Karl Marx