SHARE

“Ju mund të jeni të sinqert dhe prap të jeni budallenjë.”

“Por të biesh në dashuri nuk do të thotë të dashurosh. Dikush mund të bie në dashuri dhe prap të urrej.”

“Përmes gabimeve ju arrini te e vërteta. Unë jam njeri sepse unë gaboj.”

“Çdo gjë kalon, vetëm e vërteta mbetet.”

“Arsyeja është skllave e pasioneve.”

“Zoti është dhimbja e frikës nga vdekja.”

“Njerëzit janë bërë për të qenë të lumtur dhe ai që plotësisht i lumtur, ka të drejtë t’i thotë vetes: “Jam duke jetuar sipas vullnetit të Zotit në tokë.”

“Përbindëshi më i llahtarshëm është përbindëshi me ndjenja bujare.”

– Fyodor Dostoyevsky