SHARE

“Një njeri mund të jetë vetvetja vetëm për aq kohë sa ai është vetëm; dhe nëse ai nuk e do vetminë, ai nuk do ta dojë as lirinë, sepse vetëm kur ai është vetëm ai është vërtetë i lirë.”

“Zakonisht është humbja ajo që na mëson për vlerën e gjërave.”

“Kur ju e bleni një libër, në mënyrë optimiste ju mendoni se jeni duke e blerë edhe kohën për ta lexuar atë.”

“Sensi i humorit është e vetmja cilësi hyjnore e njeriut.”

“Njerëzit e mëdhenjë janë sikur shqiponjat; ata i ndërtojnë folet e tyre në lartësitë e vetmuara.”

– Arthur Schopenhauer