SHARE

“Ndoshta njeriu i ka njëqind shqisa dhe kur ai vdes, vetëm ato pesë shqisat vdesin me të, ndërsa nëntëdhjetë e pesë të tjerat mbesin të gjalla.”

“Detyra e artistit është të bëjë pyetje, jo t’u përgjigjet atyre.”

“Sa kohë e mirë sot! S’mund të vendos se a të pi një qaj apo ta var veten.”

“Ndoshta ndjenjat të cilat i provojmë kur jemi të dashuruar, e paraqesin një gjendje normale. Të qenurit i dashuruar e shfaq njeriun ashtu siç ai duhet të jetë.”

“Nëse keni frikë nga vetmia mos u martoni.”

“Nuk ka asgjë më të tmerrshme, më fyese dhe më depressive se sa banaliteti.”

“Vetëm gjatë kohëve të vështira, njerëzit arrijnë ta kuptojnë se sa e vështirë është të jesh mjeshtër i mendimeve dhe i ndjenjave.”

– Anton Chekhov