SHARE

“Personi që shkruan për budallenjtë është gjithmonë i sigurt për një audiencë të lartë.”

“Ju duhet të përdorni fjalë të zakonshme për të thënë gjëra të jashtëzakonshme.”

“Pa libra zhvillimi i civilizimit do të ishte i pamundur. Ato janë motorët e ndryshimit, dritare mbi botën, fanar ndriçues. Librat janë bashkëudhëtar, mësues, magjistar. Ato janë bankierët e thesarit të mendjes. Librat janë njerëzillëku i printuar.”

“Ndryshimi vetë është i përjetshëm, i vazhdueshëm dhe i pavdekshëm.”

“Ne rrallë mendojmë për atë që e kemi, ndërsa shpesh për atë që na mungon.”

“Njerëzit e zakonshëm thjeshtë mendojnë se si duhet ta shpenzojnë kohën e tyre; I talentuari tenton ta përdor atë.”

– Arthur Schopenhauer