SHARE

“Dashuria është vendim, është gjykim, është premtim. Nëse dashuria do të ishte vetëm një ndjenjë, atëherë nuk do të kishte bazament për të premtuar se do ta dashurojmë njëri – tjetrin përgjithmonë.

Një ndjenjë mund të vi dhe të ik. Si mund ta mendojë se ajo do të qëndrojë përgjithmonë, nëse veprimi im nuk e përfshin gjykimin dhe vendimin?”

“Dashuria nuk është diçka natyrale. Ajo më shumë kërkon diciplinë, koncentrim, durim, besim dhe tejkalim të narcizoizmit. Ajo nuk është një ndjenjë. Ajo është praktikim.”

“Njeriu është e vetmja kafshë, për të cilën ekzistenca e vet është një problem që ai duhet ta zgjidh.”

Erich Fromm