SHARE

“Ju mund t’i këpusni të gjitha lulet, por prap nuk mund ta ndalni ardhjen e pranverës.”

“I dua shputat e tua, sepse ato ecën mbi tokë, mbi ujëra dhe nëpër erë, derisa më gjetën mua.”

“Sonte mund ta shkruaj më të trishtuarën poem. E doja atë, e ndonjëherë edhe ajo mua.”

“Le ti harrojmë me zemërgjerësi ata që nuk na dashuruan.”

“Qeshja është gjuha e shpirtit.”

“Unë nuk jam më i dashuruar në të, kjo është e sigurt, por, ndoshta ende e dashuroj. Dashuria është e shkurt. Harrimi i saj është i gjatë.”

– Pablo Neruda